Lewis Alan Bridger urodził się 4 listopada 1989 roku w Hastings (Wielka Brytania). Pierwszy „kontakt” z motocyklem miał w wieku 2,5 lat. Gdy był dziesięcioletnim chłopcem rozpoczął jazdę na motocrossie, a w dwa lata później przesiadł się na motocykl żużlowy. Brigder na początku swojej kariery startował w Weymouth Wildcats (Conference League). W minionym sezonie jeździł w Eastbourne (Anglia) oraz w Getingarnie (Szwecja), w brytyjskim klubie postanowił pozostać na kolejne lata.
Bridger dysponuje trzema silnikami GM’a w ramach Jawy, jego motocyklami opiekują się Tony Thompson i Luke Cornelius. Idolami Lewisa są: Nicki Pedersen oraz David Norris. Jego marzeniem jest zdobycie tytułu Mistrza Świata przed 25 rokiem życia.
Sezon 2006 w Elite League, Lewis zakończył ze średnią biegową 1,229. Największym osiągnięciem Bridgera jest wywalczenie tytułu Mistrza Anglii do lat 18. Oprócz żużla jego hobby to motocross.
[ Dodano: 2007-01-08, 19:58 ] Lewis startował narazie niewiele, ale w przyszłym sezonie napewno będzie o czym pisać, zaczął z wysokiego "C" . Szkoda tylko, że nie wyszły mu el. IMŚJ gdzie odpadł już na początku
_________________ Wybijemy wam z glowy ekstralige
Ostatnio zmieniony przez Przem@s 2007-08-19, 21:32, w całości zmieniany 7 razy
ja to licze, ze chłopaszek awansuje do częstochowskiego finału IMEJ i
pokarze nam na co go stać. Wielu w Anglii uznaje go za wielki talent
dlatego sądze, że podpisanie z nim umowy było rozsądnym posunieciem.
Menago orłów John Cook nazywa go małym nickim bo potrafi angol
3mac gaz. Wiem, ze w tym sezonie za często nie posmiga a przyjedzie
tylko pare razy poznac polskie tory by za rok pośmigać cały sezon.
Lewis wyjechał na tor, podczas gdy inni zawodnicy pakowali już swoje rzeczy. Po zapoznaniu się z nawierzchnią i pokonaniu kilku okrążeń młody Anglik przerzucił się na mini motor, na którym przejechał kilkanaście metrów ulicy, łamiąc podstawowe zasady ruchu drogowego. Na szczęście nic mu się nie stało
info ze stronki www.ckmwokniarz.pl
może ktoś z was widział co on dokładnie zrobił bo ja tak przypuszczam ze pojechał lewą strona ulicy
w tym sezonie na polskich torach nie wróże mu jeszcze
konkretnych wyników. ale na pewno jest to głos przyszłości
i powinien cieszyć nas jego 3-letni kontrakt
Strasznie sie ciesze z kontraktu podpisanego przez Lewisa w naszym zespole, mysle, ze byla to naprawde dobra decyzja naszego zarzadu.
Moim zdaniem ten chlopak moze byc wielkim zawodnikiem.
03.04.2007
Lewis Bridger 4+1 (1’,1,2,d,w) Belle Vue – Eastbourne
06.04.2007
Lewis Bridger 9+1 (2*,3,w,2,1,1) Poole – Eastbourne
Lewis Bridger 15+2 (3,3,2,3,1,1’,2’) Eastbourne – Poole
07.04.2007
Lewis Bridger 3 (0,0,0,3) Turniej w King`s Lynn
Czy się rozpija, czy nie, to już sprawa drugorzędna. Ważne jest to, co pokazuje na torze, a nie jakieś rozsiewane plotki.
Myślę, że chłopak jeszcze pokaże, na co go stać:)
A ja uważam że jest to istotne,bo powinien chodzić na treningi a nie zwiedzać Częstochowskie bary Być może w przyszłym sezonie się rozkręci,bo póki co to nic szczególnego na meczach nie zaprezentował...Odświeżyłam ten temat,żeby się dowiedzieć właśnie co Ci świadkowie widzieli bo słyszy się dużo