chyba lepiej zawsze miec taki tytul niz go nie miec....
oczywiscie ze lepiej tylko na wszystko musi przyjsc czas....kolejny przyklad to rodzina Kasprzakow....zapewnienia ze Krzysztof w ciagu trzech lat bedzie mistrzem swiata a wtym roku utrzyma sie w gp.....
wracajac do tematu Borysa wydaje mi sie ze jego talent rozwija sie prawidlowo przypominam rowniez ze Borys jest po powaznym wypadku i sezon tak naprawde dla niego rozpoczal sie w momencia zdania matury.Nie jest problemem wstawic go do meczu ligowego na jeden bieg z czwartego pola.Przywiezie zero i cala praca nad jego pewnoscia siebiezaczyna sie od nowa wiec spokojnie wolnymi kroczkami dajmy mu zalapac pewiem poziom i stabilizacje formy fizycznej i psychicznej a bedzie dobrze
Ostatnio zmieniony przez LEWY 2008-06-30, 00:51, w ca艂o艣ci zmieniany 2 razy
Generalnie wg mnie Borys jest jednym z wi臋kszych polskich talent贸w i w ca艂ej zaistnia艂ej sytuacji z t膮 pomoc膮 od klubu, chodzi mi o to 偶eby kolejny talent gdzie艣 nie przepad艂... Jak Ciura np...
A co do kasprzak贸w to my艣l臋 偶e szkoda to nawet komentowa膰... je偶eli Krzysiu zostanie M艢 to na kolanach to Leszna p贸jde pod stadion
roznica miedzy Ciura a Borysem polaga na tym ze Borys chce zostac zuzlowcem a Michal chcial zostac chlopaszkiem w kevlarze i rozdawac autografy i to mu sie udalo wiec jego "kariere" mozna uznac za udana
Wracajac do sytuacji Miturskiego, zastanowic sie trzeba czy zawodnik ktory przywiezie raz 0 i straci pewnosc siebie to rzeczywiscie taki talent...
Od strony kibica, wolalbym widziec Miturskiego przywozacego zera i raz w sezonie cieszyc sie gdy objedzie kogos z czolowki niz widziec obcokrajowcow przywozacych po 3-4 pkt na mecz...
No niestety tylko "kariere" a szkoda bo ch艂opak mia艂 talent i pozostaje mie膰 nadzieje 偶e z Borysa b臋dzie 偶u偶lowiec... 呕ycz臋 mu tego z ca艂ego serca bo chcia艂bym zobaczy膰 jakiego艣 przyzwoicie je偶dz膮cego juniora z Cz臋stochowy...
na Miturskiego na pewno trzeba stawiac patrzac na to,
ze w przyszlym sezonie b臋dzie on naszym podstawowym
juniorem chyba ze klub sprowadzi jakiegos polskiego
mlodziezowca na miejsce Mateusza Szczepaniaka, ktory
b臋dzie juz seniorem... W lidze rzeczywiscie Borys sobie
nie poje藕dzi艂, we wczorajszym turnieju MMPPK chociaz
w sumie stawka jakas wielka nie byla to Miturski pokaza艂,
ze jesli mu si臋 bedzie dawalo szanse to jest w stanie zastapic
Szczepaniaka.
_________________ We will never die because we are United Godzina pierwsza - to przedsmak, ta p艂yta uzale偶nia
Co艣 mi si臋 wydaje 偶e angole wskocz膮 na podstawowego a Borys b臋dzie po 1 biegu jecha艂.Nie po to podpisywali d艂ugie umowy 偶eby po 1 biegu jecha膰. Z drugiej strony to nawet walce po偶r膮 Miturskiego na torze
no tak chciano, ale w przyszlym sezonie bedzie on juz
tez seniorem podobnie jak Szczepaniak, wiec raczej
o nim mozna zapomniec, a niestety od czasow U艂amka
i Osumka, noi moze jeszcze Pietrzyka dalej nie ma
u nas wychowanka z prawdziwego zdarzenia i ciagle
musimy ratowac sie Anglikami czy juniorami spoza
Cz臋stochowy, teraz jest jednak nadzieja ze byc moze Miturski
da rade byc podstawowym juniorem, mimo ze Woffinden
i Bridger w tym sezonie juz pokazali ze coraz lepiej
radza sobie w Polsce, a w kolejnych sezonach powinno byc
tylko lepiej... nie zdziwilbym sie, gdyby przykladowo w przyszlym
sezonie do Cz臋stochowy wrocil Marek Cieslak to czy nie przyszedlby
do klubu razem z nim Maciej Janowski (rocznik 91!), warto dodac
ze jest on podopiecznym Hancocka...
_________________ We will never die because we are United Godzina pierwsza - to przedsmak, ta p艂yta uzale偶nia
Wracajac do sytuacji Miturskiego, zastanowic sie trzeba czy zawodnik ktory przywiezie raz 0 i straci pewnosc siebie to rzeczywiscie taki talent...
W艂asnie i tu jest problem...
Raz zero...czyli nie dostaje szansy aby pojechac bieg wiecej.
Misiek napisa艂/a:
chyba ze klub sprowadzi jakiegos polskiego
mlodziezowca na miejsce Mateusza Szczepaniaka
Wiadomo, ze to nasi mlodzi powinni jezdzic jak najwiecej ale wczoraj na mnie wrazenie dobre zrobil Kajzer. Podejrzewam, ze gdyby nie byl w takim biednym klubie jak Kolejarz, i gdyby mial fury pod dup膮 to by mogl rywalizowac z powodzeniem z juniorami ekstraligowymi.
tez mowilem wczoraj chyba do Metja ze wlasnie
z Kajzera moze byc zawodnik, ale niestety akurat
wczoraj bylo widac przepasc sprzetowa miedzy nim
a zawodnikami Ektraligowymi... wiadomo, ze byc
moze tez jeszcze nie obycie z torem w Czewie, moze
pierwszy raz jezdzil tu dopiero bo trzymal tylko ma艂a
i byl wyprzedzany po zewnetrznej, no ale byc moze
tez trzymal sie kraweznika bo jego motor byl za slaby
aby napedzac wsie po duzej
mnie zdecydowanie jednak caly czas imponuje jazda
Janowskiego patrzac na to ile ma lat... jesli dalej
bedzie sie rozwijal tak jak sie rozwija to beda z niego
ludzie
tez mowilem wczoraj chyba do Metja ze wlasnie
z Kajzera moze byc zawodnik, ale niestety akurat
wczoraj bylo widac przepasc sprzetowa miedzy nim
a zawodnikami Ektraligowymi..
Widac tez bylo z jaka latwo艣cia pokonal Kowalczyka i Romanczuka.
Starty te偶 mia艂 dobre, jednak wspomniany sprzet chyba nie pozwalal mu skutecznie walczyc na trasie ale jak dla mnie zaprezeentowa艂 si臋 bardzo dobrze.
Aha, jest o rok starszy od Janowskiego.
Ostatnio zmieniony przez ROLAND 2008-06-30, 15:25, w ca艂o艣ci zmieniany 1 raz
mnie zdecydowanie jednak caly czas imponuje jazda
Janowskiego patrzac na to ile ma lat... jesli dalej
bedzie sie rozwijal tak jak sie rozwija to beda z niego
ludzie
Pytanie co z Janowskim je艣li Sparta spadnie lig臋 ni偶ej. Z tego co sie orientuj臋 to ma kontrakt we Wroc艂awiu do ko艅ca kariery juniora (mo偶e kto艣 potwierdzi膰 lub zaprzeczy膰?) i Wroc艂aw na pewno nie b臋dzie ch臋tny do odst膮pienia takiego zawodnika. (chyba 偶e zn贸w wr贸ci temat Cie艣laka kt贸ry takiego zawodnika jak Janowski pewnie zabra艂by ch臋tnie ze sob膮) A jazda w pierwszej lidze raczej nie pos艂u偶y juniorowi kt贸ry punktuje ju偶 w najwy偶szej klasie rozgrywkowej.
Ja jednak ch臋tnie zobaczy艂bym w ko艅cu na pozycji juniora naszego wychowanka w wi臋cej ni偶 jednym biegu na kilka spotka艅 ligowych. My艣l臋 偶e Borysa sta膰 na przyzwoite wyst臋py ale na to trzeba regularno艣ci w startach ligowych. O to przy Szczepaniaku i juniorach zagranicznych niestety bardzo trudno.
Nie mo偶esz pisa膰 nowych temat贸w Nie mo偶esz odpowiada膰 w tematach Nie mo偶esz zmienia膰 swoich post贸w Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w Nie mo偶esz g艂osowa膰 w ankietach