Forum Kibiców W艂ókniarza Strona G艂贸wna
Forum Kibiców W艂ókniarza
Oficjalne Forum Fanów Cz臋stochowskiego Klubu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  U偶ytkownicyU偶ytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nast臋pny temat
Przesuni臋ty przez: Jedriq_
2008-04-23, 14:49
Borys Miturski
Autor Wiadomo艣膰
Przem@s 
hje hje hje :>

Sk膮d: N53掳07' E18掳00'
Wys艂any: 2007-08-19, 20:04   

Final IMEJ

Wyniki:
1. Nicolai Klindt (Dania) - (3,2,3,3,3) 14
2. Jurica Pavlic (Chorwacja) - (3,1,3,1,3) 11
3. Filip Sitera (Czechy) - (2,3,0,2,3) 10+3
4. Borys Miturski (Polska) - (3,3,2,1,1) 10+2 :jupi:
5. Thomas H. Jonasson (Szwecja) - (3,0,3,3,1) 10+1
6. Martin Vaculik (S艂owacja) - (0,1,3,3,3) 10+0
7. Artem Laguta (Rosja) - (2,3,2,0,2) 9
8. Kevin Woelbert (Niemcy) - (2,3,1,1,1) 8
9. Adam Kajoch (Polska) - (1,1,1,3,1) 7
10. Grzegorz Zengota (Polska) - (w/u,2,1,2,2) 7

11. Tobias Busch (Niemcy) - (2,u4,1,2,2) 7
12. Maksim Bogdanow (艁otwa) - (0,2,2,0,2) 6
13. Patrick Hougaard (Dania) - (1,2,0,2,0) 5
14. Linus Sundstroem (Szwecja) - (d3,1,2,0,0) 3
15. Anders Andersen (Dania) - (0,0,0,1,0) 1
16. Maciej Piaszczy艅ski (Polska) - (1,0,0,d3,0) 1

A moglo byc jeszcze piekniej, bo medal byl prawie na wyciagniecie reki. Moze to jednak lepiej, ze dzisiaj go nie zdobyl, bo bedzie mial motywacje by w przyszlym sezonie poprawic swoj wynik ;)
Bardzo dobry wystep Boryska. Jako jedyny pokonal mistrza, poza tym lepszy byl tez od Zengoty, Jonassona, Hougaarda (IM Danii juniorow) i Piaszczynskiego ktorzy w lidze startuja regularnie.
Moze ten wynik przekona dzialaczy, ze nie wcale nie potrzeba Woffindenow i innych w druzynie.

ckm'ista

Wys艂any: 2007-08-19, 20:24   

Brawo Borys :mrgreen: !!
Wreszcie po wielu latach posuchy co艣 s艂ycha膰 o naszych wychowankach. Pewnie skrzywdz臋 par臋 os贸b nie wymieniaj膮c ich ale po mojemu jest tak: wr贸ci艂 Jurczy艅ski - s膮 wyniki.

Przem@s 
hje hje hje :>

Sk膮d: N53掳07' E18掳00'
Wys艂any: 2007-08-19, 20:27   

matti napisa艂/a:
M贸wi臋 tu o Borysie Miturskim. Ch艂opak na prawd臋 ma talent, ale gdy w wywiadzie jego ojciec powiedzia艂, 偶e po wypadku w meczu z Lesznem musieli ca艂膮 noc prostowa膰 ram臋 偶eby m贸g艂 wystartowa膰 w IMEJ, bo klub nie pom贸g艂 to mnie krew zala艂a!

Pytanie tylko, czy po dzisiejszych zawodach zmieni sie podejscie klubu do wychowankow? Na SF wyczytalem zale trenera 呕yto, ze Kajoch czy inny zawodnik nie puscil Borysa przed siebie w jednym z biegow, przez co pozniej Borys stracil drugie miejsce na rzecz Hougaarda (co ciekawe kolegi Kajocha z UL ;) ). Dziwne to troche, bo gdyby trener wczesniej poznal sie na umiejetnosciach Borysa, to on pewnie dzisiaj sam by sobie wywalczyl ktorys z medali. Nie chce mi sie wierzyc, z nagla zwyzke formy czy nawet "dzien konia" Borysa w dzisiejszych zawodach, bo przeciez juz w swoim debiucie ligowym wygral wyscig z teoretycznie lepszymi juniorami (UL).

Szkoda gdyby mial sie marnowac przez brak startow, jak Piekarski ktory tez dobrze zaczal kariere (pierwsze biegi) :roll:

ckm'ista

Wys艂any: 2007-08-19, 20:38   

Pytanie zasadnicze brzmi: kto ma podchodzi膰 do wychowank贸w Klub czy Stowarzyszenie?
Co艣 mi pachnie, 偶e sytuacja jest nieco rozmyta , a wychowankowie najlepiej 偶eby podchodzili sami do sobie.

Matik 

Wys艂any: 2007-08-19, 22:04   

Nie no oczywi艣cie najlepiej jest na艣ci膮ga膰 zagranicznych junior贸w na jeden sezon 偶eby si臋 ich p贸藕niej pozby膰 i mie膰 tymczasowy po偶ytek (偶eby jeszcze by艂 du偶y :bk: ). A nie lepiej jest te pieni膮dze na kontrakty dla zagranicznych przeznaczy膰 na rozw贸j naszych ch艂opak贸w? Po drugie po偶ytek nie b臋dzie tymczasowy tylko na lata, bo je艣li zawodnik jest z danego miasta i od dziecka marzy o je藕dzie w danym klubie to nie tak 艂atwo jest go z tego klubu wyci膮gn膮膰. Zale偶y to oczywi艣cie od sytuacji klubowej :) Og贸lnie uwa偶am, 偶e gdyby zamiast 艣ci膮gni臋cia Kennetta, (cho膰 on jeszcze w miar臋) Bridgera i teraz Woffindena, zainwestowa膰 np. w Borysa i Piekarskiego to para juniorska Szczepaniak - Miturski nie by艂a by najgorsza! Ba! 艢miem twierdzi膰, 偶e najbardziej nieobliczalna i p贸藕niej jedna z czo艂owych w Polsce.
Ostatnio zmieniony przez Matik 2007-08-19, 22:05, w ca艂o艣ci zmieniany 1 raz  

ckm'ista

Wys艂any: 2007-08-19, 22:15   

Pisz膮c , 偶e najlepiej aby wychowankowie podchodzili sami do siebie mia艂em na my艣li, 偶e to marzenie zar贸wno sp贸艂ki jak i stowarzyszenia.

'呕uku 

Wys艂any: 2007-08-20, 13:20   

Cytat:
Miturski og艂osi艂, 偶e ko艅czy ze sportem

Dzie艅 po wywalczeniu czwartego miejsca w Mistrzostwach Europy, Borys Miturski og艂osi艂, 偶e rezygnuje z uprawiania 偶u偶la

W poniedzia艂ek do Stowarzyszenia CKM W艂贸kniarz trafi艂o pismo sygnowane przez Borysa Miturskiego.

"Prosz臋 o przekazanie ci臋偶ko wypracowanych (nawet z krwi膮 zostawion膮 na torach 偶u偶lowych Polski) moich pieni臋dzy, za punkty zdobyte z wszystkich zawod贸w m艂odzie偶owych z tego roku, na cel dobroczynny dla ludzi bardzo potrzebuj膮cych tak jak ja by艂em potrzebuj膮cym przed fina艂em Indywidualnych Mistrzostw Europy Junior贸w w bie偶膮cym roku.

Bez tych pieni臋dzy ja si臋 mog臋 ju偶 oby膰, znam ten b贸l, kiedy ich bardzo a bardzo potrzeba. Podj膮艂em decyzj臋 o zako艅czeniu uprawiania sportu 偶u偶lowego. Poniewa偶 spos贸b, w jaki by艂em traktowany przez zarz膮d i pracownik贸w tego klubu nie godzi si臋 z dalsz膮 wsp贸艂praca sportow膮.

Prosz臋 przekaza膰 pieni膮dze dla ludzi poszkodowanych przez przej艣cie tr膮by powietrznej w powiecie cz臋stochowski."

Borys Miturski

Krzysztof Miturski - ojciec 偶u偶lowca w poniedzia艂ek w po艂udnie dostarczy艂 pismo do prezydenta Cz臋stochowy i medi贸w. Przytaczamy je bez 偶adnych zmian.

殴r贸d艂o: Gazeta Wyborcza Cz臋stochowa

Brak s艂贸w ... co si臋 dzieje w tym klubie ?!
Ostatnio zmieniony przez '呕uku 2007-08-20, 13:28, w ca艂o艣ci zmieniany 3 razy  

S2YB4 

Wys艂any: 2007-08-20, 13:30   

:-o JAK TO?? CIEKAWE CO NA TO DZIALACZE BO TA INFORAMCJA PRZELEWA CZARE GORYCZY (przynajmniej dla mnie)

ROLAND 
[ Moderator ]
DZIELNA ZA艁OGA

Wys艂any: 2007-08-20, 13:33   

Nie mam pyta艅 po prostu. WIELKIE WIETRZENIE NA OLSZTYNSKIEJ!! Rece opadaj膮. brak s艂ow. Az sie powstrzymuj臋, 偶eby nie napisa膰 tutaj czego艣...bo porpostu zal dupe sciska!

MINIAK 
UJoci膮tko

Sk膮d: Rak贸w Zach贸d/Krk
Wys艂any: 2007-08-20, 13:38   

呕ycz臋 dzia艂aczom mi艂ego spotkania dzi艣 w Kawiarence Klubowej o 19 :mlotek: :wkurzony: :megamur: :pf: :czolo:

PeQ- 

Sk膮d: mam wiedzie膰?
Wys艂any: 2007-08-20, 13:41   

Taaa nie ma to jak kupowac jakis spedalonych Bridgerow, Woffindenow cholera wie skad a zampomniec o wychowanku ktory cos soba prezentuje!

[ Komentarz dodany przez: muuu: 2007-08-20, 13:43 ]
We藕 si臋 wyra偶aj.

Spedalonych - to odnosnie domniemanych upodoban seksualnych pana z Wysp

Cholera - to taka choroba ;]
Ostatnio zmieniony przez PeQ- 2007-08-20, 13:45, w ca艂o艣ci zmieniany 1 raz  

cokus1 
[ Moderator ]
Mistrz Mistrz CKM !!

Sk膮d: z domq w Czwie
Wys艂any: 2007-08-20, 13:43   

Mam nadziej臋, 偶e to jaki艣 偶art :/

Przemo 

Wys艂any: 2007-08-20, 13:44   

To jest jaka艣 paranoja. Nasz (pseudo)zarz膮d traktuje WIELKI TALENT jakim jest Borys jak powietrze. Je艣li to, co napisa艂 w o艣wiadczeniu jest prawd膮 (w co nie w膮tpi臋), nie dziwi臋 si臋 Jego decyzji.
BTW: BRAWA DLA MA艢LANKI I ZI臉BACZEWSKIEGO ZA ZMARNOWANIE BORYSA :cenzura: :cenzura: :cenzura: :cenzura:

ROLAND 
[ Moderator ]
DZIELNA ZA艁OGA

Wys艂any: 2007-08-20, 13:48   

Borys, przeznacz te pieniadze w podziekowaniu za okazan膮 pomoc na kolacje dla zarzadu..niech sie id膮 i dobrze bawi膮!! Tylko niech sobie czasami zadadza pytnanie, czy nie zmarnowali wielkiego talentu.

Misiek 
[ Moderator ]

Sk膮d: my si臋 znamy? :P
Wys艂any: 2007-08-20, 13:54   

mam nadzieje, ze to nieprawda, ze jakos
uda sie to wszystko odkrecic i Borys nie
zakonczy kariery bo bylaby to ogromna
strata, podobnie bylo kiedys z Krzysiem
Cegielskim, ktory musial odejsc z Gdanska
i mial konczyc kariere, potem mial startowac
w polskiej lidze jako zawodnik zagraniczny,
ostatecznie skonczyl w Gnie藕nie i gdyby