We wtorek o godzinie 22.00 w Częstochowie młody zawodnik australijski -Tai Woffinden - podpisał czteroletni kontrakt z CKM Złomrex Włókniarz Częstochowa.
Trzymaliśmy to w tajemnicy do końca. Nie chciałem by nas ktoś uprzedził – powiedział prezes Marian Maślanka.
yyy... nie widziałam gdzie to napisać, bo temat "Sezon2007" zamknięty już
Ostatnio zmieniony przez muuu 2009-08-26, 21:04, w całości zmieniany 2 razy
Nie jestem przekonany do kontraktowania tylu zawodnikow..Gosc moze jest mlody i obiecujacy ale co nam po nim, skoro on pewnie szanse wystepu dostanie najszybciej za jakies 2 lata..Zakontraktowanych mamy tylu zawodnikow tylko jest problem ze miejsc w skladzie troche malo...A do tego zawsze moze nastapic jakas zmiana w regulaminie ze jednak juniorzy to musza byc Polacy...
Ostatnio zmieniony przez CKMista 2007-07-25, 01:19, w całości zmieniany 1 raz
Tai Woffinden jest Australijczykiem. Urodził się 10 sierpnia 1990 roku w Scunthorpe w Wielkiej Brytanii. Posiada też brytyjskie obywatelstwo.
(...)Rodzinny dom Woffindena znajduje się w Australii w miejscowości Perth.
Obiecujący jest też Borys i Romańczuk (chociaż nie wiem jak tu ma się sytuacja ze zdrowiem ostatnio)
Za dużo tych młodych obcokrajowców w naszej drużynie
Znowu zaczynają iść w ilości .Mamy swoich wychowanków Brigera i starczy .Chyba że planują na pozycjach seniorskich dać juniorów.przecież trzeba inwestować w naszych ,bo będą oni tylko wiecznie talentami na papierze.Maślanka niech myśli o seniorach bo tu jest problem
Nie no,to już jest przesada....Gdzie mają nabywać doświadczenia nasi wychowankowie???Znowu jakiś talent i znowu nasi na ławe...Nawet jak któryś z naszych młodych czasem sie pokaże,to potem i tak nie jedzie,"bo musimy sprawdzić Bridgera,Woffindena"itp gadki...Powiedzcie mi ludzie po jaką w 14 biegu w i tak przegranym meczu z Unią nasz wspaniały pan menager wstawił Drabola????Przecież on miał na koncie 2pkt,a Miturski 3!!!!Po co puszczać w takim momencie weterana,który powoli kończy karierę,nie można było puścić naszego,obiecującego wychowanka?To jest właśnie nasze szkolenie młodzieży,doskonały przykład naszej polityki szkolenia!!! a mógł jeszcze jechać Szczepan,ale po co,nie?
co do zawodnika to obiecujący żużlowiec,
Kennett konczy wiek juniora wiec pewnie
prezesi chcieli miec dwoch zagranicznych
juniorow, bo mamy juz Bridgera, ktory takze
ma kontrakt na kilka lat, co będzie z Woffindena
zobaczymy, szkoda polskich juniorow, bo
Szczepaniak i Miturski widac ze sobie coraz
lepiej radza
_________________ We will never die because we are United Godzina pierwsza - to przedsmak, ta płyta uzależnia
niby obiecujący żużlowiec ale Polski żużel moim zdaniem jak na razie idzie w złą stronę... powinno sie ograniczyć możliwość kontraktowania zagranicznych juniorów... bo gdzie taki Miturski dostanie szansę jazdy jak nie na meczu?? tymczasem będzie taki Kenett i Woffinden... zrobi te 6-7 pkt... a za parę lat... Kto będzie sie starał o DPŚ? no bo przecież młodzież nie jest wieczna..
Ostatnio zmieniony przez Orzechinho 2007-07-29, 22:57, w całości zmieniany 1 raz
Może warto w końcu zacząć stawiać na jakość, a nie na ilość?
Nakontraktujemy sobie tylu zawodników i co potem będziemy z nimi robić?
Z tego co można wyczytać na temat Woffindena na stronach, wydaje się, że to dobry zawodnik, rekordy torów, duże ilości punktów - niby ładnie się to przedstawia. Dla mnie jednak, radość jest nieco przedwczesna. Porozmawiajmy, jak Tai pokaże u nas, na co go stać. O Lindbaecku też się wiele mówiło i wiele pisało, co niestety nie znalazło odzwierciedlenia na torze...
A teraz, zamiast inwestowania w coraz to nowszych żużlowców, lepiej może skupić się na teraźniejszej drużynie?
Ostatnio zmieniony przez Blue Fender 2007-07-30, 11:43, w całości zmieniany 1 raz