jedno jest pewne karuzela sie rozkreca chociaz rozmowy podobno mozna prowadzic od listopada, ale wiadomo teraz Polska.Dlatego plotek bedzie duzo.
Jednego nie rozumiem i tyczy sie to wszystkich zawodnikow.Ma sie do nich pretensje ze "walcza" o swoja kase z klubem kiedy ten zalega im za iles tam meczy a kibic nazywa go centusiem itd co dusza przyniesie na mysl...tyle tylko ze niestety nie dziala to w druga strone poniewaz od zawodnika wymaga sie przygotowania na kazdy mecz w 100% a wiadomo ze wiarze sie to z nakladem finansowym i to nie malym...a sponsorow na kevlarach i motocyklach corac mniej....
wiem ze to nie na temat dlatego prosze o nie usuwanie mojego posta jak to mialo wczesniej miejsce
niekt贸rych rzeczy nie przet艂umaczy si臋 "kibicom", kt贸rzy zagl膮daj膮 na stadion raz na miesi膮c, i raz na miesi膮c maj膮 styczno艣膰 ze speedway'em + [doprawionym od czasu do czasu medialnym syfem].
"Kibic" wydaj膮cy te 30pln placi - teoretycznie- za widowisko, a wi臋c ani troche nie interesuj膮 go 'ukryte' aspekty tej calej zabwy. I teoretycznie trzeba to po prostu zaakceptowa膰 i wrzuci膰 do szufladki pt. "niewa偶ne". Bo na niekt贸re kwestie w tym mentalno艣膰 nasz膮, kraja艅sk膮 po prostu nic si臋 nie poradzi.
Np. Z tego co zauwazylem 'u nas' duzym o ile nie najwiekszym "uznaniem" i "sympati膮" cieszy si臋 Hancock. W mojej hierarchii stoi on na samym dnie
.Ma sie do nich pretensje ze "walcza" o swoja kase z klubem kiedy ten zalega im za iles tam meczy a kibic nazywa go centusiem itd co dusza przyniesie na mysl.
akurat tu sie zgadzam. ZUzlowiec to zawod, za ktory oczekuje sie zaplaty ale tez i pracodawca, czyli klub ma prawo oczekiwac przygotowania w 100%. W koncu za co艣 sie temu zawodnikowi placi. Problem nie polega na tym, ze zawodnicy domagaja sie swojej kasy. Problem polega na tym, ze kluby zatrudniaja ich za wirtualne pieniadze i licza, ze moze sie uda gdzies je uzyskac. Okazuje sie ze jest kupa, kasy nie ma, sponsor pokazal 4 literki i nagle jest zonk. Czy zuzlowcy zarabiaja duzo? czy duzo za duzo? Nie wiem, nie mie to oceniac kto ile zarabia. Dla mnie moga zarabiac nawet po 20 mln za sezon o ile kluby na to stac i zawodnik prezentuje poziom taki, ze warto mu dac te 20 baniek.
I teraz prosze was abyscie mi nie zarzucili, ze pierdziole glupoty, ze raz jade po Lee jak po burej suce a teraz go bronie. Po prostu ciekaw bylem jak to sie dzieje, ze w innych ligach mozna punktowac , w czewie nie a dzien pozniej znow dobrze jechac. Ale ja nie o tym. Odniose sie jeszcze do zarobkow i i jazdy na torze. Pamietajcie, ze czasem kasa jest niewspolmierna do ryzyka jakie ponosza ci ludzie. Jeden bieg moze zakonczyc ich zycue, jeden bieg moze uczynic ich kalekami, jeden bieg moze sprawic ze nabawia sie takiej kontuzji, ze sezon przeleci im kolo nosa a co za tym idzie pieniadze. Pieniadze zycia nie zwroca, zdrowia tez nie. I pisze tu tylko o tym ze kasa nie idzie w parze z ryzykiem, dlatego jezeli byloby wszystkie kluby stac na dawanie po 20 baniek, to jestem za!
Co do Lee to nie mam pretensji o to ze walczy o kase bo w ogole sie do tego nie odnioselm. Byc moze jego "slabsza" postawa jest spowodowana zaleglosciami finansowymi. Nie wiem, moze, moze nam koledzy wyjasnia.
Jedriq napisa艂/a:
Np. Z tego co zauwazylem 'u nas' duzym o ile nie najwiekszym "uznaniem" i "sympati膮" cieszy si臋 Hancock. W mojej hierarchii stoi on na samym dnie
Jeszcze raz odniose sie do kasy. Wiecie czym rozni sie Herbie od Pedersena?????
Zaraz wymienicie mase rzeczy a ja powiem tylko jedno. Rozni ich tydzien czasu, 7 dni...Herbie tez chcial kase, zdecydowal sie podpisac kontrakt zaledwie tydzien wczesniej niz Nicki. Wiec tak w zasadzie pod tym zgledem nie roznia sie oni wcale
dlatego jezeli byloby wszystkie kluby stac na dawanie po 20 baniek, to jestem za!
P艂ace trudno b臋dzie ograniczy膰 bo nawet je偶eli zawodnikowi pisze w kontrakcie tyle i tyle powiedzmy 700 tysa za sezon (taki 艣redni zarobek jak na SE) to owszem dadz膮 mu taki kontrakt ale nikt nie jest w stanie ich przypilnowa膰 zeby mu nie dawali "extra salary" i tutaj moga mu dac nawet milion. Tutaj mozemy liczy膰 tylko na zdrowy rozs膮dek prezes贸w
Taki lekki offtop
..zaleglosci sa byly i pewnie beda moze nie motywuja zawodnika na 100%...napewno to wszystko nie pomaga ale to nie jest zadne tlumaczenie a napewno wynik ( 1,0) nie jest tego powodem.Jezeli zaleglosci sa duze zawodnik nie przyjezdza na zawody (zazwyczaj).
Jezeli zaleglosci sa duze zawodnik nie przyjezdza na zawody (zazwyczaj).
Zazwyczaj, chyba ze dostanie kolejna obietnice pieniedzy a pozniej sie okaze ze znow kaski nie ma. W sumie to powiem tak, na to jak sie sezon zapowiadal, czyli wszystko to co siedzialo przed pierwszym meczem to i tak uwazam, ze sukces jest.
Jako ze jestescie najblizej Lee to mam jeszcze pytanko...Jakie sa szanse ze otrzyma dzikusa na GP i czy w ogole sam chce tam jezdzic?
.Jakie sa szanse ze otrzyma dzikusa na GP i czy w ogole sam chce tam jezdzic?
hmmmmm sznase sa raczej marne napewno bedzie to Tai druga karta bedzie rozdana pomiedzy Harrisem i Edziem
mysle ze kazdy zuzlowiec chce byc czescia gp tylko trzeba zadac sobie pytnie czy chce walczyc o mistrzostwo czy byc tylko numerem w tym cyklu. Lee tam byl i wie czym to pachnie. Bez przygotowania i 100% formy calego teamu i sprzetu niema co tam szukac. Dlatego od powiedzmy dwoch lat forma Lee moim zdaniem jest dosyc stabilna ale jeszcze nie jest na takim poziomie we wszystkich ligach (czyt. polskiej) na jakim powinna byc. Chociaz gp rzadzi sie swoimi prawami mysle ze liga jest miejscem gdzie buduje sie swoja psychologicza pewnosc a bez tej w gp mozna tylko po parkingu pochodzic.
Ciekawa dyskusja odno艣nie Lee (poza dwoma plotkarskimi i 偶enuj膮cymi postami). Moim zdaniem powinien zosta膰 w dru偶ynie bo od 1,5 sezonu je藕dzi na dobrym momentami bardzo dobrym poziomie. Licz臋 po cichu, 偶e w przypadku odej艣cia Grega i Nickiego znajd膮 si臋 pieni膮dze na zatrudnienie Lee. Dlaczego jego a nie Grega i Powera ? Power jest niestety za drogi a Greg te偶 niema艂o zarabia a wpadek jak na czo艂owego je藕d藕ca GP notuje coraz wi臋cej. Ostatnie mecze to praktycznie w ka偶dym zawalony 1 lub 2 biegi. Wi臋c wol臋 postawi膰 na ta艅szego Lee ale o stabilnej formie ni偶 Grega, kt贸ry je藕dzi coraz s艂abiej. Licz臋 te偶 po cichu, 偶e Lee maj膮c 艣wiadomo艣膰 (jak np w Lakeside), 偶e jest jednym z lider贸w a nie "drug膮 lini膮" b臋dzie jecha艂 jeszcze lepiej. Jak b臋dzie czas poka偶e. Poza tym plusa nabi艂 u mnie za szybkie renegocjowanie kontraktu. A 偶e kontrakt zosta艂 skr贸cony ? Nic (poza bud偶etem klubu ) nie stoi na przeszkodzie 偶eby podpisa膰 nowy. Jak b臋dzie - po偶yjemy zobaczymy.
Ostatnio zmieniony przez Gadol 2009-10-03, 02:50, w ca艂o艣ci zmieniany 1 raz
Lee Richardson te偶 nam przedstawi艂 swoje 偶膮dania. Uprzedza艂 jednak, 偶e rozmawia z innymi pracodawcami, kt贸rzy widzieliby go w sk艂adzie na kolejny sezon. Na razie tymi sprawami si臋 jednak nie martwi臋. Najwa偶niejsza jest sp艂ata zobowi膮za艅 wobec zawodnik贸w. Musi to nast膮pi膰 najp贸藕niej do 31 pa藕dziernika - m贸wi prezes Ma艣lanka.
Niech powie jacy to inni pracodawcy, to im sie wlepi kar臋 za takie rozmowy przedwczesne
i chyba im si臋 odwidzi
my艣l臋 偶e wi臋kszo艣膰 jest po rozmowach ale rzeczywi艣cie jest to chore po zako艅czeniu ostatniego biegu sezonu powinno si臋 mie膰 mo偶liwo艣膰 zawierania nowych um贸w . Jak to b臋dzie ilu w 2010 ma by膰 zawodnik贸w z polsk膮 licencj膮 trzech czy czterech?????
Lee Richardson te偶 nam przedstawi艂 swoje 偶膮dania. Uprzedza艂 jednak, 偶e rozmawia z innymi pracodawcami, kt贸rzy widzieliby go w sk艂adzie na kolejny sezon. Na razie tymi sprawami si臋 jednak nie martwi臋. Najwa偶niejsza jest sp艂ata zobowi膮za艅 wobec zawodnik贸w. Musi to nast膮pi膰 najp贸藕niej do 31 pa藕dziernika - m贸wi prezes Ma艣lanka.
Niech powie jacy to inni pracodawcy, to im sie wlepi kar臋 za takie rozmowy przedwczesne
i chyba im si臋 odwidzi
Wsr贸d tych ewentualnych pracodawc贸w z pewno艣cia jest Rzesz贸w tak s膮dz臋.
no Lee akurat ko艂o 10 pkt w meczu gwarantowa艂, wi臋c tam nie chc膮 go mo偶e tylko w Toruniu, gdzie raczej maj膮 optymalny sk艂ad Tak to chyba na brak ofert nie narzeka
Nie mo偶esz pisa膰 nowych temat贸w Nie mo偶esz odpowiada膰 w tematach Nie mo偶esz zmienia膰 swoich post贸w Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w Nie mo偶esz g艂osowa膰 w ankietach