Hancock po sezonie zasadniczym mia艂 3 艣redni膮 w lidze, niedu偶o gorsz膮 od najlepszego Crumpa. W play-offach tak du偶o nie straci艂, wi臋c chyba nie mo偶na m贸wi膰, 偶e by艂 s艂abym zawodnikiem.
Bo by艂 du偶o lepszy np. od Golloba, Hampela, Sajfutdinowa, a tak偶e od wszystkich zawodnik贸w z Torunia. tylko tam jest tak r贸wny sk艂ad, 偶e si臋 uzupe艂niaj膮 wszyscy
bo terminarz ukladaja idioci. Robia przerwe pomiedzy 1/4 a 1/2 finalu na 3 tygodnie a potem rewanz w 1/2 po GP. Widac komus mocno zalezalo zeby druzyna bez zawodnikow w GP zaszla jak najdalej...
Sebastian zrobi艂 ponad dyszk臋 mimo, 偶e mecz mia艂 w Daugavpils oddalonym od Krsko 1800 km Dodam, 偶e mecz rozpocz膮艂 si臋 o 14:00, a udzia艂 GP Seba sko艅czy艂 o 21:30, wi臋c pewnie po 22 wyjechali
Sebastian zrobi艂 ponad dyszk臋 mimo, 偶e mecz mia艂 w Daugavpils oddalonym od Krsko 1800 km
nieco r贸偶ni si臋 ranga zawod贸w naszych od zawod贸w jakie odb臋bni艂 Sebastian bo Sebastian pokona艂 Karwackisa, Korolewa i Bogdanowa a W艂贸kniarz walczy艂 z zawodnikami no nie oszukujmy si臋 nieco lepszymi (Sullivan, Holder, Jagu艣, Ward, Miedzi艅ski)
pokonali na ko艂ach... tak mi si臋 wydaje
tak czy siak m臋czarnie musz膮 by膰 nieprzeci臋tne
sam LEWY chyba dobrze wiesz co艣 o tym i o
wypoczynku w samochodzie... dla mnie
powinno si臋 nad terminarze zastanowi膰, ale
z drugiej strony PLAY OFF to ju偶 loteria i
nie wiadomo na kogo si臋 trafi akurat w niedziele
po GP...
_________________ If you see us in the club we'll be acting real nice
Amerykanin 偶膮da za podpis pod kontraktem 550 tysi臋cy z艂otych plus 5500 z艂 za ka偶dy zdobyty punkt. To jednak nie koniec oczekiwa艅 "Herbiego". Hancock chce r贸wnie偶 6000 z艂 za ka偶dy przyjazd na mecz oraz zapewnienie hotelu z wy偶ywieniem dla niego i jego mechanik贸w. Jakby tego by艂o ma艂o, Amerykanin za偶yczy艂 sobie r贸wnie偶 Mercedesa Sprintera, przystosowanego do przewozu motocykli 偶u偶lowych.
Bior膮c pod uwag臋 zdobycze punktowe Hancocka z minionym sezonie 艂atwo obliczy膰, 偶e klub, kt贸ry podpisze z nim kontrakt b臋dzie musia艂 w skali sezonu wy艂o偶y膰 oko艂o 1,7 miliona z艂otych. Czy to du偶o? Hancock nale偶a艂 po raz kolejny do najlepszych zawodnik贸w Speedway Ekstraligi. O tym, kto zdecyduje si臋 na wy艂o偶enie takich pieni臋dzy przekonamy si臋 w okresie transferowym. Jedno jest pewne. Klub b臋dzie musia艂 by膰 wyp艂acalny, bo Hancock za偶yczy艂 sobie r贸wnie偶... gwarancji finansowych od przysz艂ego pracodawcy.
Na pocz膮tku roku sporo m贸wi艂o si臋 o kryzysie i potrzebie obni偶enia zarobk贸w 偶u偶lowych gwiazd. Dzi艣 jednak wszyscy o tym zapomnieli i znowu przebijaj膮 stawki w walce o najlepszych zawodnik贸w. A ci ostatni, widz膮c co si臋 dzieje, znowu stawiaj膮 wyg贸rowane 偶膮dania - pisze "Przegl膮d Sportowy".
Dotarli艣my do faksu, kt贸ry rozes艂a艂 po klubach Amerykanin Greg Hancock. Czwarty zawodnik na 艣wiecie chce 550 tysi臋cy z艂otych za podpisanie kontraktu, 5200 z艂 za ka偶dy zdobyty punkt i 6000 z艂 za przyjazd na mecz.
Domaga si臋 r贸wnie偶 zapewnienia hotelu i wy偶ywienia dla siebie i swoich mechanik贸w na czas pobytu na meczach w polskim klubie. Hancock chcia艂by r贸wnie偶 otrzyma膰 od przysz艂ego pracodawcy mercedesa sprintera, przystosowanego do przewozu motocykli. Kolejnym warunkiem jest przedstawienie gwarancji finansowych przez klub.
艁atwo wyliczy膰, 偶e tak sformu艂owane potrzeby oznaczaj膮, i偶 ch臋tny do podpisania umowy z 偶u偶lowcem b臋dzie musia艂 wy艂o偶y膰 mniej wi臋cej 1,7 miliona z艂otych. Wszystko przy za艂o偶eniu, 偶e Hancock zdob臋dzie oko艂o 200 punktow na sezon, co jest bardzo prawdopodobne. Czy, je艣li inni b臋d膮 negocjowa膰 tak wysoko, kluby znowu nie b臋d膮 mia艂y k艂opot贸w z domkni臋ciem bud偶etu?
- Po pierwsze, to wcale nie jest powiedziane, 偶e Greg dostanie to, czego chce - komentuje mened偶er Unibaksu Toru艅 Jacek Gajewski.
- A po drugie, kto zabroni klubowi wy艂o偶y膰 takie pieni膮dze? Je艣li Real Madryt m贸g艂 kupi膰 Kak臋 czy Cristiano Ronaldo, to dlaczego polski pracodawca nie mo偶e pozyska膰 gwiazdy - dodaje.
- Hancock to jedna najwi臋kszych gwiazd, wi臋c stwierdzenie, 偶e on chce bardzo du偶o, wcale nie jest takie oczywiste - zastrzega ekspert 偶u偶lowy Krzysztof Cegielski.
a napisal to:
Dariusz Ostafi艅ski
Chyba nie musze przypominac, ze nie tylko Marian Maslanka chcial mu wytoczyc proces ale tez pan Komarnicki i kilku innych prezesow zdrowo sie usmialo czytajac w trakcie sezonu rewelacje tegoz dziennikarza. Ja poki co traktowalbym to z lakiikm usmiechem. Nie wierze w to, ze "dotarli do faksu" bo to kto z kim za JAK膭 kwote negocjuje to raczej tajemnica i zaden klub by raczej jakiemus pismakowi nie udostepnial faksu. Wiec poki co, ja patrze na to przez palce.
moim zdaniem totalna bzdura!!! nie zdziwi臋 si臋 jak ukarze si臋 za chwile sprostowanie i wielkie przeprosiny w stosunku do Grega. Takie artyku艂y przysparzaj膮 mas臋 problem贸w zawodnikowi jak i potencjalnemu pracodawcy
Greg Hancock w Falubazie? Nic z tych rzeczy, a przynajmniej nie teraz. Prezes zielonog贸rskiego klubu zaprzeczy艂, jakoby podpisa艂 kontrakt z Amerykaninem. - Nie podpisali艣my niczego z Hancockiem i nie prowadzimy rozm贸w. P贸ki co lecz臋 traum臋 po odej艣ciu z naszego klubu Grzegorza Walaska - powiedzia艂 dla SportoweFakty.pl Robert Dowhan.
Prezes Falubazu nie ukrywa jednak, 偶e ma pewien pomys艂
na uzupe艂nienie luki, po odej艣ciu z klubu Grzegorza Walaska. - Nie wiem czy kto艣 zast膮pi Walaska. Chocia偶 czy ja wiem? Chodzi mi pewna my艣l po g艂owie. Mo偶e
powinni艣my wzi膮膰 kogo艣 z Polonii Bydgoszcz? A co? Oni nam asa, to my im jokera! Nic wi臋cej nie m贸wi臋.. - doda艂 w rozmowie ze SportoweFakty.pl prezes Dowhan.
Nie mo偶esz pisa膰 nowych temat贸w Nie mo偶esz odpowiada膰 w tematach Nie mo偶esz zmienia膰 swoich post贸w Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w Nie mo偶esz g艂osowa膰 w ankietach