Greg Hencock niekwestionowany lider zespolu Wlokniarza w 2006 roku cztak bedzie i tym sezonie? mam nadzieje ze tak .Greg jest zawodnikiem dojrzalym i spelnionym ,zyskujac tytularnego sponsora na G.P w osobie sponsora klubu powinien to wykorzystac z korzyscia dla Wlokniarza i dla siebie.Jest to zawodnik doswiadczony od lat nie schodzacy ponizej pewnego pulapu i oby tak bylo w nadchodzacym sezonie ku chwale Wlokniarza.
Ostatnio zmieniony przez muuu 2009-08-27, 23:19, w ca艂o艣ci zmieniany 1 raz
zyskujac tytularnego sponsora na G.P w osobie sponsora
Ale czy aby na pewno? Greg mial zrezygnowac z ligi angielskiej jezeli Wlokniarz mu zapewni sponsora. Jak wiemy podpisal kontrakt czy tez go przedluzyl z Reading wiec cos tu chyba nie tak...
Ostatnio zmieniony przez ROLAND 2007-01-18, 18:46, w ca艂o艣ci zmieniany 1 raz
No w艂a艣nie wszyscy tak zagorzale pisz膮, 偶e Herbie mia艂 wielki sezon poprzedni i w膮tpi膮 by ten by艂 r贸wnie udany (zreszt膮 jak co roku wi臋kszo艣膰 "znawc贸w" speedwaya skre艣la hancocka...) a ja wam m贸wie, 偶e wcale tak by膰 nie musi... ba. Uwa偶am, 偶e jak Greg przygotuje si臋 r贸wnie udanie pod wzgl臋dem fizycznym, sprz臋towym i mentalnym co w roku ubieg艂ym to mo偶e by膰 nie tylko maszynk膮 punktow膮 w lidze ale i jednym z kandydat贸w do tytu艂u im艣... Niczego go艣ciowi nie brakuje, jest do艣wiadczony , a lepiej technicznie je偶d偶膮cego 偶u偶lowca po prostu chyba nie ma... ( i parowo).
To, 偶e znalaz艂 si臋 w Cz臋stochowie jest dla nas b艂ogos艂awie艅stwem; 艣wietny go艣膰, wyluzowany poza torem, a podczas meczu skoncentrowany i oddany dru偶ynie. Lider z prawdziwego zdarzenia i trzymam kciuki za niego w tym roku.
tak Z艂omrex obj膮艂 go patronatem w GP
a co do samego herbiego nie znam drugiego takiego
zawodnika, poprostu jest 艣wietny zarowno na torze jak
i w parkingu. kazdy w druzynie moze liczyc na jego pomoc
powiem szczerze, ze od lat brakowa艂o nam kogo艣 takiego jak
on, kt贸ry potrafi艂by zmobilizowa膰 dru偶yn臋 w najtrudniejszym
momencie jak i pomoc gdy komu艣 nie idzie. Ciesze si臋, 偶e jest
z nami na nastepny sezon i mam nadzieje, ze nie ostatni. A tak
apropo jego formy jako艣 w moich oczach jego dyspozycji jestem
pewien, jakie艣 takie przeczucie, ze i w tym sezonie wykreci konkretna
艣rednia
W tym i przyszlorocznym,Greg wybral oferte kontraktu na dwa lata zWlokniarzem
Czuje ze Wlokniarz moze byc ostatnim klubem Polsce Hancocka przed sportowa emerytura,mam nadzieje ze motywacja do walki i zdobyczy punktowych na torze pozostanie,optymista.
Ja mysle ze prezes zabezpieczyl sie na wypadek jak by po sezonie nie bylo kogo wziac bo kilku dobrych zawodnikow podpisalo na dwa lata a tak utrzymamy sklad z sezonu 2007, jedyny, ktoremu skonczy sie kontrakt to Ulamek.
Ostatnio zmieniony przez ROLAND 2007-02-01, 11:21, w ca艂o艣ci zmieniany 1 raz
Dla Grega nowy system GP bedzie dobry poniewaz zawsze mial najwiecej punktow w rundzie zasadniczej a w polfinalach i fina艂ach tracil dystans do Jasona Crumpa
Ogolnie nie moge sie doczekac sezonu jak wszyscy inni Sadze ze tak jak w ubieglym GP Greg bedzie walczyl z Crumpim, sorka zapomnialem o Andersenie, ktory pewnie tez ma ochote na zlotko. Ojjj szykuje sie... pzdr
szcze偶e m贸wi膮c to nie walczy艂 z Crumpem bo jason wypierniczy艂 do przodu zostawiaj膮c za sob膮 wszystkich w tyle... Ale 偶eby moje s艂owa nie wysz艂y na krytyke grega.... Herbie robi艂 co m贸g艂 i tak jest wporzo
Uraz Hancocka
W dzisiejszym spotkaniu ligi Angielskiej w barwach Reading Bulldogs zabrak艂o Grega Hancocka. Jak mo偶emy wyczyta膰 na forum brytyjskim, Greg odczuwa jeszcze skutki upadku, kt贸ry mia艂 miejsce tydzie艅 temu podczas meczu Ipswich - Reading. Amerykanin ma b贸le g艂owy i postanowi艂 odpocz膮膰 troch臋 od 偶u偶la.
My艣l臋, 偶e w tym roku nie b臋dzie ju偶 taki dobry. Latka mijaj膮 i w ko艅cu Greg musi to odczu膰... tak czy inaczej i w lidze i w GP napsuje krwi niejednemu przeciwnikowi (cho膰 raczej nie w takim stopniu jak w zesz艂ym sezonie)
tez mysle ze nie odegra wielkiej roli w cyklu GP. i nie patrze na wyniki z ligi polskiej. choc w jego przypadku moze byc tak ze wszystko podporzadkuje startom w GP. niby juz swoje lata ma ale....
- Po wypadku, do jakiego dosz艂o w minionym tygodniu w lidze brytyjskiej, m贸wiono 偶e nie pojawisz si臋 w spotkaniu przeciwko leszczy艅skiej Unii. Jednak wystartowa艂e艣 w dzisiejszych zawodach i to z dobrym wynikiem ko艅cowym.
Faktycznie po kolizji, do jakiej dosz艂o mi臋dzy mn膮 a Edwardem Kennettem, nie by艂em pewny, 偶e wystartuje w dzisiejszym meczu. Z czasem b贸l jednak stawa艂 si臋 coraz mniej odczuwalny i postanowi艂em wspom贸c dru偶yn臋, tym bardziej, 偶e wiadomo by艂o, 偶e dzi艣 nie wystartuje Sebastian U艂amek. Wywalczy艂em du偶膮 ilo艣膰 punkt贸w, jednak nie wystarczy艂y one do tego, 偶eby pokona膰 Uni臋 Leszno. W tym roku macie bardzo siln膮 dru偶yn臋 i ci臋偶ko b臋dzie przeciwnikom wygra膰 na tym obiekcie. Cz臋stochowa b臋dzie musia艂a pokaza膰 si臋 z lepszej strony w kolejnym meczu!
- Wydawa膰 by si臋 mog艂o, 偶e Cz臋stochowa jest jednym z g艂贸wnych kandydat贸w do zdobycia mistrzowskiego tytu艂u w tym sezonie. Ostatnio jednak przegrali艣cie do艣膰 niespodziewanie z ni偶ej notowan膮 Bydgoszcz膮, dzi艣 pora偶ka z leszczy艅sk膮 Uni膮鈥
Je艣li chodzi o mistrzowski tytu艂 dla Cz臋stochowian, to b臋dzie bardzo ci臋偶ko. W tym roku wszystkie zespo艂y maj膮 bardzo wyr贸wnane sk艂ady i wszystko tak naprawd臋 rozstrzygnie si臋 w ko艅c贸wce sezonu. Oczywi艣cie nasz team b臋dzie si臋 stara艂 robi膰 wszystko, 偶eby zaj膮膰 jak najlepsze miejsce, ale nie mo偶na z g贸ry zak艂ada膰, 偶e to my w艂a艣nie zdob臋dziemy mistrzowski tytu艂.
- Tw贸j zesp贸艂, Reading Buldogs, w lidze brytyjskiej radzi sobie ca艂kiem nie藕le. Coventry ma jednak ju偶 du偶膮 przewag臋 punktow膮 i chyba ci臋偶ko b臋dzie Twojej dru偶ynie zaj膮膰 miejsce lidera w tabeli?
W Elite League jest jeszcze sporo meczy do odjechania i my艣l臋, 偶e wszystko si臋 jeszcze zmieni. Ja ze swojej strony staram si臋 jak mog臋- zar贸wno w Cz臋stochowie, jak i w Reading, ale ko艅cowy wynik nie zale偶y tylko ode mnie. W ka偶dym z tych klub贸w jestem silnym zawodnikiem i wykonuj臋 swoj膮 prac臋 jak najlepiej. Je艣li zespo艂y, dla kt贸rych zdobywam punkty b臋d膮 prezentowa艂y si臋 dobrze w kolejnych spotkaniach, to wszystko b臋dzie ok.!
- Ju偶 w sobot臋 rozpoczyna si臋 pierwszy turniej z cyklu Grand Prix. Jakie cele stawia przed sob膮 Greg Hancock na kilka dni przed rozpocz臋ciem walki o tytu艂 Indywidualnego Mistrza 艢wiata?
Moim g艂贸wnym celem jest jak najlepsza jazda w ka偶dym z turniej贸w. Oczywi艣cie, jak ka偶dy, my艣l臋 o tym, 偶eby stan膮膰 na jak najwy偶szym stopniu podium, jednak mam 艣wiadomo艣膰, 偶e trudno b臋dzie zdetronizowa膰 Jasona Crumpa. Stawka zawodnik贸w, startuj膮cych w Grand Prix jest bardzo wyr贸wnana i dlatego b臋d臋 si臋 cieszy艂 z ka偶dej pozycji medalowej po zako艅czeniu ca艂ego cyklu.
- A czy Amerykanie posiadaj膮 na tyle mocn膮 reprezentacj臋, aby ewentualnie awansowa膰 do lipcowego fina艂u Dru偶ynowego Pucharu 艢wiata, kt贸ry odb臋dzie si臋 na leszczy艅skim torze?
W moim kraju jest wiele m艂odych ch艂opak贸w, kt贸rzy od niedawna 艣cigaj膮 si臋 na 偶u偶lu i my艣l臋, 偶e ci臋偶ko b臋dzie si臋 nam dosta膰 do wielkiego fina艂u. Obecna reprezentacja USA nie jest ju偶 t膮 艣wietn膮 ekip膮 sprzed lat, ale moim zdaniem Ci m艂odzi zawodnicy w przysz艂o艣ci dor贸wnaj膮 swoim starszym kolegom. P贸ki co, jest na to chyba jednak troch臋 za wcze艣nie, cho膰 nie ukrywam, 偶e mi艂o by by艂o znowu pojawi膰 si臋 na Waszym torze.
Nie mo偶esz pisa膰 nowych temat贸w Nie mo偶esz odpowiada膰 w tematach Nie mo偶esz zmienia膰 swoich post贸w Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w Nie mo偶esz g艂osowa膰 w ankietach