chyba z jej wydawaniem a w zasadzie z pomyslem na co wydac. Pogadal bys z Bridgerem to by ci powiedzial na co ten chlopak w Anglii wydaje zarobione dudki.
No skoro tak piszesz to ju偶 dawno powinien dosta膰 w 艂eb na otrz膮艣ni臋cie si臋
Bo je艣li to nie kasa a co za tym idzie dobry sprz臋t s膮 problemami to nie mam poj臋cia co si臋 z nim dzieje
Nie mo偶na ca艂y sezon wykr臋ca膰 si臋 torem
ucialem sobie wczoraj pogawedke bardzo moila z Tomkiem Lorkiem (Swoja droga mega zajebisty gosc, ogromna wiedza, znakomity dziennikarski warsztat, mega, mega go艣膰 - wielkie poklony i pozdrowki dla Tomasza ). Tomek po艣wieci艂 kilka s艂贸w Taiowi (Lewisowi tez). Kto jak kto ale Tomek zna sie na rzeczy i wie o co w tym wszystkim kaman. Tai zorientowal sie, ze poszedl w zla strone z mechanikami, doradcami i tego typu rzeczami. Ostawil wlasnie Michaela Lee, ktory go klepal po lecach czy bylo dobrze czy zle, pelna sielanka. Tak nie mozna. Bo popada sie w jakas rutyne tych czwartych miejsc i wierzy w to, ze tak jest dobrze, bo w koncu klepia po plecach. Jak mowi sam Tomek, tai nie rzadal by rozkladano przed nim czerwone dywany, nie tlumaczyl sie, ze ojciec mu zmarl.
To ze Tai ma problem to wiemy. Sam zosta艂 zag艂askany przez dzia艂aczy. A obiektywnie patrzac to szkoda. Bo talent jest. Bledem by艂o danie mu karty na GP. Za wcze艣nie na to. To przelozylo sie na wyniki w Anglii gdzie rewelki nie ma, Szwecji no i w Polsce. Ja mam nadzieje, ze obudzi si臋 na te najwazniejsze mecze z Bydzia o 7 miejsce. Mysle, ze gdyby tak sie stalo, i zaczalby punktowac w granicach 8 "oczek" i bysmy dwumecz wygrali to wszyscy by mu wybaczyli ten sezon. Oby tak sie stalo.
jezeli moge sie wtracic to chcialbym troche uscislic wypowiedz Rolanda odnosnie wspolpracy Tai mechanicy...
z tego co sie orientuje to Michael Lee sam zrezygnowal z wspolpracy z Taiem, zreszta podobno nie tylko on ale rowniez reszta jego angileskiej ekipy rowniez...w Polsce mechanicy tez mu nie odpowiadali chociaz w zeszlym sezonie wspolpraca ukladala sie mozna powiedziec wzorowo. doszlo gp a co za tym idzie poprzeczka postawiona zostala wyzej zarowno dla niego samego jaki sprzetu. mechanicy zdawali sobie z tego sprawe i powiedzmy ze nacisklali zeby niektore czeskie konstrukcje zastapic powazniejszymi "firmami" jak widac nie skutecznie..
moim zdaniem wina lezy po obu stronach a najwieksza po stronie Wlokniarza...chlopaka zaglaskali i na kazdym kroku znajdowali wytlumaczenie dla niego wszyscy wiemy jakie...jezeli chodzi o sprzet to mysle ze baze po zeszlym sezonie mial dobra kilka silnikow od gerharda i wokol tego trzeba bylo chyba pracowac i dbac zeby sie nie zagubic...moze sie sprzet posypac ale jezeli wiemy ze cos pasowalo to tego trzeba szukac.
swoja droga Tony Richardsson na ostatnim gp powiedzial fajna rzecz.
zapytany przez reportera co by zrobil po pierwszym nieudanym biegu- odpowiedzial- zmienil kompletnie ustawienia motocykla- jezeli drugi bieg rowniez nie wyszedl- odpowiedzial- zwalil bym wine na mechanikow- a jezeli trzeci bieg nie wyszedl?- spojrzalbym w lustro i powiedzial do siebie ze czas jechac do domu...
napewno jest potrzebny na baraze i chyba przyda sie odpoczynek od rozgrywek ligowych. poswiecic czas na prace przy sprzecie i wspolpracy z trenerami...napewno ktos mu to podpowiedzial, tyle tylko ze juz z nim nie pracuje.
z tego co sie orientuje to Michael Lee sam zrezygnowal z wspolpracy z Taiem,
No Tomek Mowil, ze Tai sam dokonal "przemeblowan". Ale ja tylko mowie co powiedzial Tomek. Jak bylo? nie wiem.
wy艂ap napisa艂/a:
jezeli chodzi o sprzet to mysle ze baze po zeszlym sezonie mial dobra
Z tego co mozna bylo z Taiem pogadac przed sezonem to potezna baze zbudowal w tym sezonie, wykonczyl warsztat i podobno szlo wszystko w dobra strone. Jako jeden z pierwszych mial tez nowe tlumiki, ktore pewnie pozniej wyrzucil do kosza
Tai chyba jest jezdzcem firmowym Jawy. Nie wiem jak sa konmstruowane umowy miedzy producentem a zawodnikiem bo moze nie mogl tak latwo od tak powiedziec ze nie chce tego silnika.
wy艂ap napisa艂/a:
kilka silnikow od gerharda i wokol tego trzeba bylo chyba pracowac i dbac zeby sie nie zagubic
W tym roku Tai kilkakrotnie mowil, ze robi silniki u Marcela, robil tez u Ryska Pieli przed meczem z Tarnowem.
U Gerharda robi tez Szumina o czym sam wspominal i...Bridger o czym powiedzial wczoraj Lorek. Tomek mowil tez, ze silniki od Gerharda sa mega mocne i na takim torze jak wczoraj (a na tym silniku jechal Lewis) pociagnelo Lewisa w tasme, sprzeglo nie wytrzymalo. Dodatkowo ten mocny silnik na betonisko wczorajsze sie nie nadawal bo kolo przekrecalo a motor stal. Dla przykladu Loras mowil, ze Fredka Lindgren robil u Petera Jonesa i ten motor idealnie pracowal wczoraj.
kontrakt z czechami napewno jest zamotany i silniki musza byc jawy...bardziej chodzilo mi o konstrukcje ramy
silniki gerharda napewno naleza do mocnych,ale nie sadze zeby mialo to wplyw na dotkniecie tasmy przez lewisa ( swoja droga dalbym mu sprobowac sprzet Taia...)
Greg korzysta z uslug Gerharda i chyba wczoraj jakos mu to zagralo.
Z tego co sie orientuje wszystkie silniki od gerharda z zeszlego roku po sezonie nie wrocily do niego tylko zostaly prze serwisowane przez innego mechanika, chyba Micheala Lee...
z mocnymi silnikami i twardymi torami to tez nie jest tak do konca...np w Bydgoszczy silniki Marcela pracuja b.dobrze co widac np po zeszlorocznych zdobyczach Taia i Grega.i tutaj chyba bardziej szukalbym bym "winny w braku Grega w parkingu" niz mocnych silnikach Marcela.
tak mnie sie wydaje...
Ja tylko mowie to co w rozmowie powiedzial mi Tomasz.
wy艂ap napisa艂/a:
bardziej szukalbym bym "winny w braku Grega w parkingu" niz mocnych silnikach Marcela.
O to to to. Podpisuje sie dwiema lapkami.
Greg to by艂 takiego rodzaju "偶u偶lowy ojciec" dla Taia, nie wiem jak to ujac. Hmm... to wlasnie Herbie kierowal tym zawodnikiem i jego poczynaniami w parku maszyn (oczywiscie w sensie doradzania, podpowiedzi a nie na zasadzie rozkazow) zreszta razem jezdzili w parze i dogadywali sie swietnie a i wspolpraca na torze wygladala fajnie. Wczoraj bo biegu w ktorym sie obaj spotkali po minieciu lini mety widac bylo jak podjechali do siebie, uscisneli dlonie i wymieniali jeszcze uwagi. Pewnie Greg powiedzial mu jakie bledy popelnil hehe.
Prawda jest taka, 偶e je艣li my nie we藕miemy W艂贸kniarza w nasze r臋ce to nikt tego nie zrobi. Je艣li kto艣 wywiezie prezesa na taczce to r贸wnie偶 my, a nie kto inny. Pasowa艂oby wymusi膰 na zarz膮dzie spotkanie z kibicami(najcenniejszym dobrem klubu). Z tym, 偶e najpierw trzeba by wydelegowa膰 ogarni臋te osoby, kt贸re by mog艂y nasze cele koordynowa膰...
Jaros艂aw Dymek (menad偶er W艂贸kniarza): Gratuluj臋 gospodarzom wygranej. W naszym zespole
nie by艂o dzisiaj Davidssona, kt贸ry wci膮偶 jest kontuzjowany. Przyjechali艣my tak偶e bez Woffindena - po wsp贸lnej rozmowie
z Taiem uznali艣my, 偶e przyda si臋 jemu chwila odpoczynku od ligowych zmaga艅, bo wida膰, 偶e obecnie jest "w do艂ku". Z pi膮tk膮 zawodnik贸w pr贸bowali艣my wywalczy膰 dobry wynik. Rezerwy taktyczne uda艂y si臋, jednak by艂o to za ma艂o na lepszych dzisiaj tarnowian.
JK: Sprawy rodzinne. Jaka艣 rodzina do niego przyjecha艂a, nie wiem sk膮d. W tym momencie rodzina by艂a dla niego wa偶niejsza, ni偶 dru偶yna w potrzebie. Jest to niesportowe zachowanie zawodnika wobec koleg贸w z dru偶yny.
a teraz:
http://img683.imageshack.us/f/taifg.jpg/
Czyli na moje to jest tak: Albo robiono nas w balona i w koncu prezes powiedzial i dal do zrozumienia ta kara finansowa ze Tai zawalil, albo oszukali zawodnika bo najpierw sami z nim ustalili ze nie przyjezdza (
Cytat:
(...)po wsp贸lnej rozmowie
z Taiem uznali艣my, 偶e przyda si臋 jemu chwila odpoczynku od ligowych zmaga艅(...)
) a potem nakladaja kare.
Pytanie jest tez takie jak jest przekazywana informacja i jaki jest jej obieg wenatrz klubu bo wychodzi na to, ze kazdy mowi co chce i co innego.
[ Dodano: 2010-07-21, 12:49 ]
I zeby byla jasnosc, nie uderzam tu w klub, bron Boze, tylko dziwi mnie fakt, ze kazdy przedstawia inna wersje. Czy nie lepiej by bylo, zeby powiedziec od razu: sluchajcie, jest tak i tak, Tai dostaje kare i tyle, zachowal sie nie fair. I po temacie i kazdy ma czyste sumienie i jest wszystko czarne na bialym. Wszystko jest owiane tajemnica i najlepiej jakby kibic nic nie wiedzial. A to nie tedy droga. Bo widac po frekwencji na meczu z Zielona, ze kibice maja juz dosc tego teatru.
Ostatnio zmieniony przez ROLAND 2010-07-21, 22:06, w ca艂o艣ci zmieniany 2 razy
Nie mo偶esz pisa膰 nowych temat贸w Nie mo偶esz odpowiada膰 w tematach Nie mo偶esz zmienia膰 swoich post贸w Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w Nie mo偶esz g艂osowa膰 w ankietach